Die richtten beleggingsvehikels op en sloten zo onrechtstreeks kredieten af bij de banken. Er ontstond een heel universum van schaduwbankieren dat nu als een zwaard van Damocles boven zowel de Chinese economie als de Chinese bankensector blijft hangen.

De regering heeft nu maatregelen genomen om een beter overzicht te krijgen van de situatie. Volgens insiders zou er in dat schaduwbankieren bedragen van 6000 miljard dollar op jaarbasis omgaan.

Het beeld is echter onduidelijk omdat niet alleen banken maar ook privé-personen geld hebben uitgeleend aan bedrijven. De vrees bestaat dat het schaduwbankieren de achillespees van China dreigt te worden, eventueel zou het land dezelfde weg kunnen opgaan als India en andere groeilanden.

Die richtten beleggingsvehikels op en sloten zo onrechtstreeks kredieten af bij de banken. Er ontstond een heel universum van schaduwbankieren dat nu als een zwaard van Damocles boven zowel de Chinese economie als de Chinese bankensector blijft hangen. De regering heeft nu maatregelen genomen om een beter overzicht te krijgen van de situatie. Volgens insiders zou er in dat schaduwbankieren bedragen van 6000 miljard dollar op jaarbasis omgaan. Het beeld is echter onduidelijk omdat niet alleen banken maar ook privé-personen geld hebben uitgeleend aan bedrijven. De vrees bestaat dat het schaduwbankieren de achillespees van China dreigt te worden, eventueel zou het land dezelfde weg kunnen opgaan als India en andere groeilanden.