Dat blijkt uit een rapport opgesteld door de Federal Reserve Bank of New York. De verplichtingen van de schaduwbanken zouden in totaal 16000 miljard dollar bedragen, tegenover 13000 miljard voor de gewone banken.

De kloof tussen beiden is kleiner geworden tegenover 2008, toen er respectievelijk sprake was van 20000 miljard dollar en 11000 miljard dollar.

De Verenigde Staten hebben tot dusver 11600 miljard dollar moeten uitgeven om de banksector het hoofd boven water te houden.

Fed researchers Zoltan Pozsar en Tobias Adrian waarschuwen dat het relatief stil is geworden rond de schaduwbanken, maar dat wil niet zeggen dat de problemen verdwenen zijn.

Gezien de omvang van het parallel banksysteem zou het misschien niet onverstandig zijn om de schaduwbanken ook toegang te geven tot het officieel systeem. Problemen bij de schaduwbanken kan namelijk dat systeem eveneens aan het wankelen brengen.

Dat blijkt uit een rapport opgesteld door de Federal Reserve Bank of New York. De verplichtingen van de schaduwbanken zouden in totaal 16000 miljard dollar bedragen, tegenover 13000 miljard voor de gewone banken. De kloof tussen beiden is kleiner geworden tegenover 2008, toen er respectievelijk sprake was van 20000 miljard dollar en 11000 miljard dollar. De Verenigde Staten hebben tot dusver 11600 miljard dollar moeten uitgeven om de banksector het hoofd boven water te houden. Fed researchers Zoltan Pozsar en Tobias Adrian waarschuwen dat het relatief stil is geworden rond de schaduwbanken, maar dat wil niet zeggen dat de problemen verdwenen zijn. Gezien de omvang van het parallel banksysteem zou het misschien niet onverstandig zijn om de schaduwbanken ook toegang te geven tot het officieel systeem. Problemen bij de schaduwbanken kan namelijk dat systeem eveneens aan het wankelen brengen.