Regelmatig doemt het beeld van de Chinese spooksteden op, steden die alleen maar zijn gebouwd om de economie te doen draaien en niet omdat er vraag zou zijn naar meer woongelegenheid. Uiteindelijk blijft het beeld van de Chinese economie bijzonder moeilijk in te schatten.

De vanmorgen gepubliceerde purchasing managers' index (PMI) heeft de twijfels over de draagkracht van de Chinese economie. Die index is in december gedaald van 50,60 naar 50,40, waar op een stijging tot 50,90 was gerekend. Onder 50 krimpen de activiteiten in de industrie opnieuw.

Regelmatig doemt het beeld van de Chinese spooksteden op, steden die alleen maar zijn gebouwd om de economie te doen draaien en niet omdat er vraag zou zijn naar meer woongelegenheid. Uiteindelijk blijft het beeld van de Chinese economie bijzonder moeilijk in te schatten. De vanmorgen gepubliceerde purchasing managers' index (PMI) heeft de twijfels over de draagkracht van de Chinese economie. Die index is in december gedaald van 50,60 naar 50,40, waar op een stijging tot 50,90 was gerekend. Onder 50 krimpen de activiteiten in de industrie opnieuw.