Het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie kwam uit op 4,58%, of een stijging met 13 basispunten ten opzichte van woensdag.

In de loop van de sessie werd op 4,63% een hoogtepunt bereikt. Aanleiding voor de onrust op de obligatiemarkt was de dreiging van de partij van de vroegere premier Silvio Berlusconi om niet met beide schouders een wetsvoorstel te steunen dat de economie wil stimuleren.

Nick Stamenkovic, fixed-income strategist bij RIA Capital Markets Ltd. in Edinburgh, merkt op dat de politieke risico's in Italië duidelijk zijn toegenomen, zelfs wanneer de regering van Mario Monti zich kan handhaven. De beleggers vluchten daarom opnieuw richting Duitse bunds.

Het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie kwam uit op 4,58%, of een stijging met 13 basispunten ten opzichte van woensdag. In de loop van de sessie werd op 4,63% een hoogtepunt bereikt. Aanleiding voor de onrust op de obligatiemarkt was de dreiging van de partij van de vroegere premier Silvio Berlusconi om niet met beide schouders een wetsvoorstel te steunen dat de economie wil stimuleren. Nick Stamenkovic, fixed-income strategist bij RIA Capital Markets Ltd. in Edinburgh, merkt op dat de politieke risico's in Italië duidelijk zijn toegenomen, zelfs wanneer de regering van Mario Monti zich kan handhaven. De beleggers vluchten daarom opnieuw richting Duitse bunds.