De schade voor de wereldeconomie kan enorm zijn als de kredietzeepbel in China uit elkaar spat, want er sprake van een totaal bedrag van 23.000 miljard dollar. Dit bedrag werd aangewend om de economische groei te financieren, maar nu blijkt dat die groei niet echt geloofwaardig is.

Steeds meer bedrijven komen tot de conclusie dat ze tot over hun oren in de puree zitten en dat is natuurlijk geen prettige vaststelling. Alle Chinese bedrijven samen moeten dit jaar ongeveer 3000 miljard dollar aan schulden uitbetalen en dat is meer dan tweemaal het bedrag dat de Amerikaanse regering aan schulden moet betalen.

De schade voor de wereldeconomie kan enorm zijn als de kredietzeepbel in China uit elkaar spat, want er sprake van een totaal bedrag van 23.000 miljard dollar. Dit bedrag werd aangewend om de economische groei te financieren, maar nu blijkt dat die groei niet echt geloofwaardig is. Steeds meer bedrijven komen tot de conclusie dat ze tot over hun oren in de puree zitten en dat is natuurlijk geen prettige vaststelling. Alle Chinese bedrijven samen moeten dit jaar ongeveer 3000 miljard dollar aan schulden uitbetalen en dat is meer dan tweemaal het bedrag dat de Amerikaanse regering aan schulden moet betalen.