De eerste voorzichtige ramingen lopen echter al binnen. James Shuck, in Londen verzekeringsanalist voor Jefferies Group Inc raamt de schade op minstens 40 miljard dollar.

Dat bedrag kan echter nog fors oplopen, want niet overal is de schade al opgemeten. Shuck sluit niet uit dat het totaal aantal claims een veelvoud van die 40 miljard dollar zal zijn.

Maar zelfs uitgaande van dit bedrag is de ramp de duurste ooit. De duurste tot dusver was de aardbeving die Californië in 1994 trof, die kostte de verzekeraars 15,30 miljard dollar.

De eerste voorzichtige ramingen lopen echter al binnen. James Shuck, in Londen verzekeringsanalist voor Jefferies Group Inc raamt de schade op minstens 40 miljard dollar. Dat bedrag kan echter nog fors oplopen, want niet overal is de schade al opgemeten. Shuck sluit niet uit dat het totaal aantal claims een veelvoud van die 40 miljard dollar zal zijn. Maar zelfs uitgaande van dit bedrag is de ramp de duurste ooit. De duurste tot dusver was de aardbeving die Californië in 1994 trof, die kostte de verzekeraars 15,30 miljard dollar.