De schade aangericht door de Japanse aardbeving en de daaropvolgende tsunami kan oplopen tot 3% van het BBP, zo blijkt uit een raming die gisteren door Barclays Capital werd afgegeven.

De economen van de bank zien het totale kostenplaatje oplopen tot 15.000 miljard yen. De regio's die het hardst werden getroffen door de ramp zijn goed voor ongeveer 6 tot 7% van het Japans BBP.

Daardoor zou de ramp qua economische impact uiteindelijk toch vergelijkbaar zijn met de aardbeving die de havenstad Kobe in 1995 trof. Industriële bedrijven maakten in beide regio's ongeveer een kwart van de economische activiteiten uit, aldus Barclays.

De schade aangericht door de Japanse aardbeving en de daaropvolgende tsunami kan oplopen tot 3% van het BBP, zo blijkt uit een raming die gisteren door Barclays Capital werd afgegeven. De economen van de bank zien het totale kostenplaatje oplopen tot 15.000 miljard yen. De regio's die het hardst werden getroffen door de ramp zijn goed voor ongeveer 6 tot 7% van het Japans BBP. Daardoor zou de ramp qua economische impact uiteindelijk toch vergelijkbaar zijn met de aardbeving die de havenstad Kobe in 1995 trof. Industriële bedrijven maakten in beide regio's ongeveer een kwart van de economische activiteiten uit, aldus Barclays.