De schade aan de tarweoogst in China als gevolg van droogte kan echter meevallen, zo werd gisteren bekendgemaakt. Dat geldt op de eerste plaats voor de provincie Shandong, de graanschuur van China.

Yin Changwen, een woordvoerder van de provincie, stelde vanmorgen dat het grootste deel van de oogst nog kan worden gered wanneer er meteen na de winter voldoende irrigatie gebeurt.

Yin gaat er zelfs van uit dat 90% van de oogst kan worden gered. Ongeveer de helft van de landbouwoppervlakte in Shandong heeft te lijden van de droogte. Wanneer de schade aan de oogst inderdaad meevalt, kan de graanprijs gaan ontspannen.

De schade aan de tarweoogst in China als gevolg van droogte kan echter meevallen, zo werd gisteren bekendgemaakt. Dat geldt op de eerste plaats voor de provincie Shandong, de graanschuur van China. Yin Changwen, een woordvoerder van de provincie, stelde vanmorgen dat het grootste deel van de oogst nog kan worden gered wanneer er meteen na de winter voldoende irrigatie gebeurt. Yin gaat er zelfs van uit dat 90% van de oogst kan worden gered. Ongeveer de helft van de landbouwoppervlakte in Shandong heeft te lijden van de droogte. Wanneer de schade aan de oogst inderdaad meevalt, kan de graanprijs gaan ontspannen.