Volgens Tyler Durden is de euforie over het schaaloliefenomeen alleszins lichtelijk overdreven. De Amerikaanse voorraden zouden veel kleiner zijn algemeen wordt aangenomen. In het beste geval zouden ze volstaan om de energievoorziening in de VS voor een 10-tal jaren te garanderen.

Het succes van de schaalolie of het ontbreken daarvan is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere lage rentevoeten en de mogelijkheid voor de exploitanten om geld te kunnen blijven ontlenen. Het tij kan echter snel keren op de markt als de rente stijgt, maar bijvoorbeeld ook wanneer de olieprijzen fors zouden dalen.

Volgens Tyler Durden is de euforie over het schaaloliefenomeen alleszins lichtelijk overdreven. De Amerikaanse voorraden zouden veel kleiner zijn algemeen wordt aangenomen. In het beste geval zouden ze volstaan om de energievoorziening in de VS voor een 10-tal jaren te garanderen. Het succes van de schaalolie of het ontbreken daarvan is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere lage rentevoeten en de mogelijkheid voor de exploitanten om geld te kunnen blijven ontlenen. Het tij kan echter snel keren op de markt als de rente stijgt, maar bijvoorbeeld ook wanneer de olieprijzen fors zouden dalen.