Maar eens te meer bleek dat sprookjes niet bestaan. Schaalolie en -aardgas is de grootste zeepbel sinds de vastgoedmarkt, zo blijkt nu. Van het grote schaalolie en -aardgas veld onder de staat Californië, beter bekend onder de naam Monterey Basin, blijkt maar 4% op een rendabele manier ontginbaar te zijn.

Gregory Zuckerman, auteur van het nieuwe boek The Frackers: The Outrageous Inside Story of the New Billionaire Wildcatters, is van mening dat de fracking hype op dezelfde manier zal aflopen als het verhaal van de vastgoedzeepbel. De gevolgen daarvan moeten we nog altijd dragen en hetzelfde staat ons nu te wachten wanneer ook deze zeepbel uiteenspat.

Maar eens te meer bleek dat sprookjes niet bestaan. Schaalolie en -aardgas is de grootste zeepbel sinds de vastgoedmarkt, zo blijkt nu. Van het grote schaalolie en -aardgas veld onder de staat Californië, beter bekend onder de naam Monterey Basin, blijkt maar 4% op een rendabele manier ontginbaar te zijn. Gregory Zuckerman, auteur van het nieuwe boek The Frackers: The Outrageous Inside Story of the New Billionaire Wildcatters, is van mening dat de fracking hype op dezelfde manier zal aflopen als het verhaal van de vastgoedzeepbel. De gevolgen daarvan moeten we nog altijd dragen en hetzelfde staat ons nu te wachten wanneer ook deze zeepbel uiteenspat.