Vooral de componenten "nieuwe bestellingen" en "nieuwe exportbestellingen" geven een duidelijke verbetering te zien. Mede dankzij de grotere banencreatie (gemiddeld 130 000 in de privésector tussen juli en oktober), is de consumptie in oktober toegenomen met 3,1 % op jaarbasis.

Globaal genomen lijkt een scenario van gematigde groei (2,5 %) in 2011 volgens Dexia vandaag het meest waarschijnlijk. De uitdagingen waarmee de Amerikaanse economie tijdens de eerstvolgende jaren te maken zal krijgen, blijven echter niet van de minste.

De werkloosheid zal volgens Dexia wellicht nog even hoog blijven en het begrotingsbeleid zal tamelijk snel restrictief worden. In die context zal de Federal Reserve, die uiteindelijk zijn tweede quantitative easing op gang geschoten heeft, al het mogelijke blijven doen om de binnenlandse vraag te ondersteunen, geheel in lijn met zijn tweeledige opdracht.

Vooral de componenten "nieuwe bestellingen" en "nieuwe exportbestellingen" geven een duidelijke verbetering te zien. Mede dankzij de grotere banencreatie (gemiddeld 130 000 in de privésector tussen juli en oktober), is de consumptie in oktober toegenomen met 3,1 % op jaarbasis. Globaal genomen lijkt een scenario van gematigde groei (2,5 %) in 2011 volgens Dexia vandaag het meest waarschijnlijk. De uitdagingen waarmee de Amerikaanse economie tijdens de eerstvolgende jaren te maken zal krijgen, blijven echter niet van de minste. De werkloosheid zal volgens Dexia wellicht nog even hoog blijven en het begrotingsbeleid zal tamelijk snel restrictief worden. In die context zal de Federal Reserve, die uiteindelijk zijn tweede quantitative easing op gang geschoten heeft, al het mogelijke blijven doen om de binnenlandse vraag te ondersteunen, geheel in lijn met zijn tweeledige opdracht.