De Grote Depressie ging vervolgens een volgende fase in.

Het scenario van 1931 lijkt zich te herhalen, want opnieuw is de vrees dat zowel een aantal banken als individuele staten failliet dreigen te gaan.

Wanneer dit inderdaad gebeurt, zullen de gevolgen er van evenmin te overzien zijn. Het minste wat we kunnen verwachten dat de eurozone opnieuw zijn kop zal komen te staan.

Paniek is een slechte raadgever

Uiteindelijk kunnen we in een nieuwe depressie belanden, zodat we een heruitgave van het scenario van 1931. Hoe realistisch is de vrees op een dergelijk scenario. Volgens Martin Wolf, columnist van The Financial Times, veel realistischer dan we over het algemeen aannemen.

Onderhuids sluimert de vrees voor een dergelijk scenario en iedereen weet dat paniek een slechte raadgever is. Vrees is echter een bijzonder krachtige factor en een algemene vrees kan volstaan om de eurozone over de rand van de afgrond te duwen.

In principe kan de Europese Centrale Bank als laatste redder optreden, maar de vrees bestaat dat de ECB niet groot genoeg is om een dergelijke crisis de baas te kunnen.

De Grote Depressie ging vervolgens een volgende fase in. Het scenario van 1931 lijkt zich te herhalen, want opnieuw is de vrees dat zowel een aantal banken als individuele staten failliet dreigen te gaan. Wanneer dit inderdaad gebeurt, zullen de gevolgen er van evenmin te overzien zijn. Het minste wat we kunnen verwachten dat de eurozone opnieuw zijn kop zal komen te staan. Paniek is een slechte raadgever Uiteindelijk kunnen we in een nieuwe depressie belanden, zodat we een heruitgave van het scenario van 1931. Hoe realistisch is de vrees op een dergelijk scenario. Volgens Martin Wolf, columnist van The Financial Times, veel realistischer dan we over het algemeen aannemen. Onderhuids sluimert de vrees voor een dergelijk scenario en iedereen weet dat paniek een slechte raadgever is. Vrees is echter een bijzonder krachtige factor en een algemene vrees kan volstaan om de eurozone over de rand van de afgrond te duwen. In principe kan de Europese Centrale Bank als laatste redder optreden, maar de vrees bestaat dat de ECB niet groot genoeg is om een dergelijke crisis de baas te kunnen.