Er wordt voor de regio gerekend op een groei met 1,50%, waarbij zowel de rest van Europa als het Verenigd Koninkrijk het nakijken wordt gegeven.

Noorwegen groeit altijd sneller boven het gemiddelde, maar in Zweden, Denemarken en Finland kan de economie vanaf dit jaar herstellen.

Waarschijnlijk zal Norges Bank de eerste centrale bank worden die in Europa de rente zal verhogen. De Zweedse Riksbank kan dit mogelijk begin volgend jaar doen.

Zweden kan sneller groeien dan Duitsland, maar de risico's bevinden zich daar wel aan de onderzijde. De Deense economie kan vanaf de lente weer gaan groeien, in Finland wordt een voorzichtig herstel verwacht.

De Noorse economie kan dit jaar met 2,80% groeien, een percentage dat volgens Morgan Stanley toch duidelijk boven de trend ligt.

Er wordt voor de regio gerekend op een groei met 1,50%, waarbij zowel de rest van Europa als het Verenigd Koninkrijk het nakijken wordt gegeven. Noorwegen groeit altijd sneller boven het gemiddelde, maar in Zweden, Denemarken en Finland kan de economie vanaf dit jaar herstellen. Waarschijnlijk zal Norges Bank de eerste centrale bank worden die in Europa de rente zal verhogen. De Zweedse Riksbank kan dit mogelijk begin volgend jaar doen. Zweden kan sneller groeien dan Duitsland, maar de risico's bevinden zich daar wel aan de onderzijde. De Deense economie kan vanaf de lente weer gaan groeien, in Finland wordt een voorzichtig herstel verwacht. De Noorse economie kan dit jaar met 2,80% groeien, een percentage dat volgens Morgan Stanley toch duidelijk boven de trend ligt.