Aangezien SBM Offshore in het eigen onderzoek geen overtuigend bewijs heeft gevonden, gaat de bank er vanuit dat Petrobras hetzelfde zal concluderen.

De uitkomst van het onderzoek in Afrika blijft een grote onzekerheid, maar op het huidige koersniveau is het meest sombere scenario ingeprijsd.

Het OM en DoJ moeten aantonen dat de betalingen aan de verkoopagenten met de specifieke bedoeling zijn gedaan om partijen om te kopen.

De bewijsvoering daarvoor is lastig. Bij de hoogte van een eventuele schikking maakt het veel uit dat het management de zaak zelf heeft aangegeven. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.

Aangezien SBM Offshore in het eigen onderzoek geen overtuigend bewijs heeft gevonden, gaat de bank er vanuit dat Petrobras hetzelfde zal concluderen. De uitkomst van het onderzoek in Afrika blijft een grote onzekerheid, maar op het huidige koersniveau is het meest sombere scenario ingeprijsd. Het OM en DoJ moeten aantonen dat de betalingen aan de verkoopagenten met de specifieke bedoeling zijn gedaan om partijen om te kopen. De bewijsvoering daarvoor is lastig. Bij de hoogte van een eventuele schikking maakt het veel uit dat het management de zaak zelf heeft aangegeven. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.