Met de afronding van de contracten is de grootste deal in de geschiedenis van SBM Offshore binnen. SBM zal twee drijvende olieproductie- en opslagplatformen (FPSO's) leveren aan Petrobas.

Het gaat om FPSO Cidade de Maricà en Cidade de Saquarema. De twee platforms staan ook wel bekend als de Alpha en Beta FPSO's.

Het contract zal aanzienlijk bijdragen aan de resultaten en de bezettingsgraad van de onderneming in de komende drie jaar.

Het enige verschil tussen het definitieve contract en ons modelaanname is SBM's participatie van 56% in de joint venture.

ABN Amro ging in de modellen uit van 70%.

Deze verandering is marginaal positief voor de kasstroom in de eerste drie jaar, omdat de mijlpaalbetalingen van de partner omhooggaan, en marginaal negatief voor de netto contante waarde van het leasedeel van het contract.

Met de afronding van de contracten is de grootste deal in de geschiedenis van SBM Offshore binnen. SBM zal twee drijvende olieproductie- en opslagplatformen (FPSO's) leveren aan Petrobas. Het gaat om FPSO Cidade de Maricà en Cidade de Saquarema. De twee platforms staan ook wel bekend als de Alpha en Beta FPSO's. Het contract zal aanzienlijk bijdragen aan de resultaten en de bezettingsgraad van de onderneming in de komende drie jaar. Het enige verschil tussen het definitieve contract en ons modelaanname is SBM's participatie van 56% in de joint venture. ABN Amro ging in de modellen uit van 70%. Deze verandering is marginaal positief voor de kasstroom in de eerste drie jaar, omdat de mijlpaalbetalingen van de partner omhooggaan, en marginaal negatief voor de netto contante waarde van het leasedeel van het contract.