Eén van de aandachspunten op de middellangetermijngrafiek zijn eventuele divergenties tussen de koers en de RSI-indicator.

Deze divergenties zijn vaak de voorbode van een trendommekeer (zoals in 2008 en 2011). Ook bij de laatste bodem stelde Van Herck een positieve divergentie vast (lagere koersbodem, hogere RSI-bodem).

Daarom verwacht hij dat na een tijdelijke neerwaartse correctie de koers verder kan stijgen naar 14 - 14,20 euro (de onderkant van de trendlijn die de bodems van 2009, 2011 en 2012 met elkaar verbindt en nu als weerstandslijn dienst doet).

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck de mooie stijging sinds midden november 2012 (in het zog van het algemene beursherstel).

De koers bereikte de weerstandszone rond 12,40 euro en in combinatie met een negatieve divergentie met de RSIindicator (hogere koerstop, lagere RSI-top) leidt dit nu tot een tijdelijke neerwaartse correctie.

Deze correctie kan nog verdergaan tot de steunzone van 10,40 euro (vorige congestiezone) en daaronder 9,40 euro (61,8%-retracementniveau) bereikt wordt. In deze zone bouwt Van Herck opnieuw posities op.

Eén van de aandachspunten op de middellangetermijngrafiek zijn eventuele divergenties tussen de koers en de RSI-indicator. Deze divergenties zijn vaak de voorbode van een trendommekeer (zoals in 2008 en 2011). Ook bij de laatste bodem stelde Van Herck een positieve divergentie vast (lagere koersbodem, hogere RSI-bodem). Daarom verwacht hij dat na een tijdelijke neerwaartse correctie de koers verder kan stijgen naar 14 - 14,20 euro (de onderkant van de trendlijn die de bodems van 2009, 2011 en 2012 met elkaar verbindt en nu als weerstandslijn dienst doet). Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck de mooie stijging sinds midden november 2012 (in het zog van het algemene beursherstel). De koers bereikte de weerstandszone rond 12,40 euro en in combinatie met een negatieve divergentie met de RSIindicator (hogere koerstop, lagere RSI-top) leidt dit nu tot een tijdelijke neerwaartse correctie. Deze correctie kan nog verdergaan tot de steunzone van 10,40 euro (vorige congestiezone) en daaronder 9,40 euro (61,8%-retracementniveau) bereikt wordt. In deze zone bouwt Van Herck opnieuw posities op.