Om binnen de bankconvenanten te blijven, plaatst het concern in twee tranches totaal bijna 20% nieuwe aandelen. Theodoor Gilissen Bankiers was in het geval van een worst case scenario uitgegaan van een 'kleine emissie' en 20% is dus aan de hoge kant.

Hoewel het bericht wat tegenvalt, beschouwt Theodoor Gilissen Bankiers het als een opluchting dat nu eindelijk duidelijkheid is gecreëerd over de zorgen rond het Yme platform.

Hoewel de schikking met Talisman nog moet worden geregeld, kan het concern zich nu geheel richten op waar het goed in is: de bouw en de verhuur van FPSO's.

Theodoor Gilissen Bankiers herhaalt het koopadvies en handhaaft het koersdoel van Eur 15. De kosten van USD 629 mln zijn als volgt verdeeld: het concern schrijft voor het Yme platform de gehele boekwaarde af (USD 400 mln) en neemt een voorziening van USD 200 mln voor een schikking met Talisman.

Daarnaast neemt het concern USD 29 mln aan extra kosten voor het platform Deep Panuke. De aandelenemissie bestaat uit

twee delen. Het concern heeft onderhands 9,95% geplaatst bij HAL tegen een koers van Eur 8,50 en daarmee USD 193 mln opgehaald.

Daarmee zijn de convenanten veilig gesteld. Vervolgens zal, afhankelijk van de schikking met Talisman, een claimemissie van circa 10% worden gedaan.

Deze emissie is gegarandeerd door HAL. Indien de emissie tegen een hogere koers plaatst vindt dan de emissie van Eur 8,50 zal HAL een extra betaling doen.

Het concern heeft het dividend voor 2012 en 2013 geschrapt. Het totale verlies over 2012 zal volgens het concern op circa USD 100 mln uitkomen.

Om binnen de bankconvenanten te blijven, plaatst het concern in twee tranches totaal bijna 20% nieuwe aandelen. Theodoor Gilissen Bankiers was in het geval van een worst case scenario uitgegaan van een 'kleine emissie' en 20% is dus aan de hoge kant. Hoewel het bericht wat tegenvalt, beschouwt Theodoor Gilissen Bankiers het als een opluchting dat nu eindelijk duidelijkheid is gecreëerd over de zorgen rond het Yme platform. Hoewel de schikking met Talisman nog moet worden geregeld, kan het concern zich nu geheel richten op waar het goed in is: de bouw en de verhuur van FPSO's. Theodoor Gilissen Bankiers herhaalt het koopadvies en handhaaft het koersdoel van Eur 15. De kosten van USD 629 mln zijn als volgt verdeeld: het concern schrijft voor het Yme platform de gehele boekwaarde af (USD 400 mln) en neemt een voorziening van USD 200 mln voor een schikking met Talisman. Daarnaast neemt het concern USD 29 mln aan extra kosten voor het platform Deep Panuke. De aandelenemissie bestaat uit twee delen. Het concern heeft onderhands 9,95% geplaatst bij HAL tegen een koers van Eur 8,50 en daarmee USD 193 mln opgehaald. Daarmee zijn de convenanten veilig gesteld. Vervolgens zal, afhankelijk van de schikking met Talisman, een claimemissie van circa 10% worden gedaan. Deze emissie is gegarandeerd door HAL. Indien de emissie tegen een hogere koers plaatst vindt dan de emissie van Eur 8,50 zal HAL een extra betaling doen. Het concern heeft het dividend voor 2012 en 2013 geschrapt. Het totale verlies over 2012 zal volgens het concern op circa USD 100 mln uitkomen.