Het concern is aantrekkelijk vanwege de leasevloot die momenteel sterk wordt uitgebreid. De combinatie Lease en Turnkey geeft het bedrijf een voorsprong op de concurrentie.

De orderportefeuille van de leasevloot bedraagt maar liefst USD 20,1 miljard en zorgt in de komende jaren voor een stabiele kasstroom. Vanwege het toegenomen aantal langlopende orders is de gemiddelde looptijd van de leasecontracten flink toegenomen.

Eind 2013 bedroeg de gemiddelde looptijd 14,5 jaar. De Turnkey divisie, die de FPSO's voor de leasevloot en derden bouwt, heeft een goed gevulde orderportefeuille van USD 2,9 miljard.

Dat is ruim boven de omzet van 2013 (USD 2,4 miljard). Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft een advies aanbevolen.

Het concern is aantrekkelijk vanwege de leasevloot die momenteel sterk wordt uitgebreid. De combinatie Lease en Turnkey geeft het bedrijf een voorsprong op de concurrentie. De orderportefeuille van de leasevloot bedraagt maar liefst USD 20,1 miljard en zorgt in de komende jaren voor een stabiele kasstroom. Vanwege het toegenomen aantal langlopende orders is de gemiddelde looptijd van de leasecontracten flink toegenomen. Eind 2013 bedroeg de gemiddelde looptijd 14,5 jaar. De Turnkey divisie, die de FPSO's voor de leasevloot en derden bouwt, heeft een goed gevulde orderportefeuille van USD 2,9 miljard. Dat is ruim boven de omzet van 2013 (USD 2,4 miljard). Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft een advies aanbevolen.