Het brutodividendrendement van ruim 7% legt een bodem onder de koers. Het orderboek biedt 1,5 jaar werk en de kasstromen van de leasingvloot zijn gegarandeerd.

Onzeker daarentegen is het aantal nieuwe orders in 2009 en de tarieven voor FPSO's waarvan het contract dit jaar vervalt. Hoewel SBM geen winstvooruitzichten geeft, vreest de topman geen druk op de resultaten.

Opmerkelijk was volgens SG Private Banking de uitspraak dat de omzet over tien jaar voor de helft van LNG FPSO's afkomstig kan zijn. SBM ontwikkelde samen met Linde een revolutionaire technologie voor de behandeling van vloeibaar aardgas.

Uiteraard blijft het bedrijf afhankelijk van de olie- en gasprijzen omdat diepwaterprojecten enkel aantrekkelijk zijn bij hoge prijzen. SG Private Banking handhaaft het koopadvies en koersdoel van 13 EUR.

Het brutodividendrendement van ruim 7% legt een bodem onder de koers. Het orderboek biedt 1,5 jaar werk en de kasstromen van de leasingvloot zijn gegarandeerd. Onzeker daarentegen is het aantal nieuwe orders in 2009 en de tarieven voor FPSO's waarvan het contract dit jaar vervalt. Hoewel SBM geen winstvooruitzichten geeft, vreest de topman geen druk op de resultaten. Opmerkelijk was volgens SG Private Banking de uitspraak dat de omzet over tien jaar voor de helft van LNG FPSO's afkomstig kan zijn. SBM ontwikkelde samen met Linde een revolutionaire technologie voor de behandeling van vloeibaar aardgas. Uiteraard blijft het bedrijf afhankelijk van de olie- en gasprijzen omdat diepwaterprojecten enkel aantrekkelijk zijn bij hoge prijzen. SG Private Banking handhaaft het koopadvies en koersdoel van 13 EUR.