Daaruit blijkt dat de VS op een derde plaats staan, na Spanje en Italië, wanneer het gaat om het verminderen van de overheidsuitgaven in het voorbije jaar.

Ondertussen zagen zowel het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk als Duitsland, in die volgorde, hun overheidsuitgaven toenemen.

Ondanks de daling van de overheidsuitgaven, verwacht Saxo Bank een blijvende, gematigde groei in de VS in 2013 met 2%, een daling in vergelijking met de 2,1% van vorig jaar.

Maar daarna zou de groei versnellen tot 3% in 2014. De Amerikaanse economie groeit zo weliswaar niet spectaculair, maar er is op zijn minst sprake van gematigde groei.

De vooruitzichten zijn duidelijk minder rooskleurig aan de overkant van de Atlantische Oceaan, waar de Eurozone zich moeten neerleggen bij het feit dat de recessie gedoemd is om te blijven duren.

Daaruit blijkt dat de VS op een derde plaats staan, na Spanje en Italië, wanneer het gaat om het verminderen van de overheidsuitgaven in het voorbije jaar. Ondertussen zagen zowel het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk als Duitsland, in die volgorde, hun overheidsuitgaven toenemen. Ondanks de daling van de overheidsuitgaven, verwacht Saxo Bank een blijvende, gematigde groei in de VS in 2013 met 2%, een daling in vergelijking met de 2,1% van vorig jaar. Maar daarna zou de groei versnellen tot 3% in 2014. De Amerikaanse economie groeit zo weliswaar niet spectaculair, maar er is op zijn minst sprake van gematigde groei. De vooruitzichten zijn duidelijk minder rooskleurig aan de overkant van de Atlantische Oceaan, waar de Eurozone zich moeten neerleggen bij het feit dat de recessie gedoemd is om te blijven duren.