Dat de economie als gevolg daarvan verslapt, zal leiden tot een gematigde inflatie. De economieën van Italië en Spanje zullen zwak blijven, maar het is vooral de Franse economie die de meeste analisten van de bank zorgen baart, vooral omdat de Franse regering er maar niet in slaagt om hervormingen door te voeren.

"Politici laten het afweten"

Steen Jakobsen, Chief Economist bij Saxo Bank, gaf volgend commentaar: "Een 'free rider', dat is de term die in de economie verwijst naar iemand die profiteert van middelen, goederen, voordelen of diensten zonder te betalen voor de kosten van het genoemde voordeel. In het eerste kwartaal van dit jaar zagen we dat de wereld opschoof, weg van dit 'free rider'- concept, naar een situatie waarbij sprake is van luidop publiek protest tegen deze gang van zaken. Aandelenmarkten bereikten nieuwe pieken, maar de tewerkstelling en groei, dé twee factoren die echt belangrijk zijn op de lange termijn, verbeteren niet. Dit betekent dat de 'free ride' voor politici voorbij is. Ze moeten nu iets doen waarin ze nog nooit hebben uitgeblonken: de feiten onder ogen zien en echte oplossingen bedenken. Omdat ze hiertoe waarschijnlijk niet in staat zullen zijn, hopen we dan maar dat ze de micro-economie niet in de weg zullen staan, want die zal in hun plaats de klus moeten klaren."

Dat de economie als gevolg daarvan verslapt, zal leiden tot een gematigde inflatie. De economieën van Italië en Spanje zullen zwak blijven, maar het is vooral de Franse economie die de meeste analisten van de bank zorgen baart, vooral omdat de Franse regering er maar niet in slaagt om hervormingen door te voeren."Politici laten het afweten" Steen Jakobsen, Chief Economist bij Saxo Bank, gaf volgend commentaar: "Een 'free rider', dat is de term die in de economie verwijst naar iemand die profiteert van middelen, goederen, voordelen of diensten zonder te betalen voor de kosten van het genoemde voordeel. In het eerste kwartaal van dit jaar zagen we dat de wereld opschoof, weg van dit 'free rider'- concept, naar een situatie waarbij sprake is van luidop publiek protest tegen deze gang van zaken. Aandelenmarkten bereikten nieuwe pieken, maar de tewerkstelling en groei, dé twee factoren die echt belangrijk zijn op de lange termijn, verbeteren niet. Dit betekent dat de 'free ride' voor politici voorbij is. Ze moeten nu iets doen waarin ze nog nooit hebben uitgeblonken: de feiten onder ogen zien en echte oplossingen bedenken. Omdat ze hiertoe waarschijnlijk niet in staat zullen zijn, hopen we dan maar dat ze de micro-economie niet in de weg zullen staan, want die zal in hun plaats de klus moeten klaren."