Het Duitse softwarebedrijf slaagde door een gebrek aan slagkracht op sommige plekken in die regio er niet in om een aantal overeenkomsten te sluiten. ABN Amro blijft neutraal.

De omzet kwam daardoor 4% lager uit dan waarmee analisten rekening hadden gehouden, terwijl het operationele resultaat 9% onder de verwachting bleef.

SAP denkt dat het in het tweede kwartaal goed zal komen met de omzet in Azië. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van een operationele winst van EUR 5,85 - 5,95 miljard.

Na Oracle heeft nu ook SAP zwakke resultaten overlegt. Die zijn toe te schrijven aan Azië omdat Europa en Noord-Amerika gezonde groei laten zien.

SAP heeft zich met de overnames vorig jaar van Ariba en SuccessFactors meer toegelegd op webbased software (cloud computing). Cloud bestrijkt nu een kwart van de omzet van het bedrijf en is een pijler voor toekomstige groei.

Het Duitse softwarebedrijf slaagde door een gebrek aan slagkracht op sommige plekken in die regio er niet in om een aantal overeenkomsten te sluiten. ABN Amro blijft neutraal. De omzet kwam daardoor 4% lager uit dan waarmee analisten rekening hadden gehouden, terwijl het operationele resultaat 9% onder de verwachting bleef. SAP denkt dat het in het tweede kwartaal goed zal komen met de omzet in Azië. Voor het hele jaar gaat het bedrijf uit van een operationele winst van EUR 5,85 - 5,95 miljard. Na Oracle heeft nu ook SAP zwakke resultaten overlegt. Die zijn toe te schrijven aan Azië omdat Europa en Noord-Amerika gezonde groei laten zien. SAP heeft zich met de overnames vorig jaar van Ariba en SuccessFactors meer toegelegd op webbased software (cloud computing). Cloud bestrijkt nu een kwart van de omzet van het bedrijf en is een pijler voor toekomstige groei.