Ondanks de zeer moeilijke wereldwijde economische situatie is SAP er toch in geslaagd het voorbije kwartaal zijn omzet te doen groeien met 18% tot 3,9 miljard euro. De verkoop van softwarepakketten steeg met 26%, waarmee concurrent Oracle (+6,7%) met glans werd geklopt. Daardoor stijgt ook het marktaandeel van SAP. De sterke stijging van de verkoop van softwarepakketten is ook goed nieuws voor de ondersteunende divisie (Support). Deze divisie is goed voor de helft van de inkomsten van SAP en zag zijn omzet de voorbije drie maanden met 16% stijgen tot 2 miljard euro.

De nettowinst klokte 12% hoger af op 661 miljoen euro. Analisten verwachtten 644 miljoen euro. De winstgevendheid is wel gezakt door de overname van enkele bedrijven actief in cloud computing (wat lagere marges opbrengt) en de aanwerving van niet minder dan 3.200 fulltime werknemers om de toekomstige groei van de groep op te vangen. De operationele winstmarge zakte van 26% vorig jaar tot 23,6%.

SAP bevestigde zijn doelstellingen voor dit jaar : een operationele winst tussen 5,05 en 5,25 miljard euro en een stijging van de omzet met 10 à 12% (rekening houdend met de overname van SuccessFactors).

Cédric Boitte

www.accioz.be

Ondanks de zeer moeilijke wereldwijde economische situatie is SAP er toch in geslaagd het voorbije kwartaal zijn omzet te doen groeien met 18% tot 3,9 miljard euro. De verkoop van softwarepakketten steeg met 26%, waarmee concurrent Oracle (+6,7%) met glans werd geklopt. Daardoor stijgt ook het marktaandeel van SAP. De sterke stijging van de verkoop van softwarepakketten is ook goed nieuws voor de ondersteunende divisie (Support). Deze divisie is goed voor de helft van de inkomsten van SAP en zag zijn omzet de voorbije drie maanden met 16% stijgen tot 2 miljard euro. De nettowinst klokte 12% hoger af op 661 miljoen euro. Analisten verwachtten 644 miljoen euro. De winstgevendheid is wel gezakt door de overname van enkele bedrijven actief in cloud computing (wat lagere marges opbrengt) en de aanwerving van niet minder dan 3.200 fulltime werknemers om de toekomstige groei van de groep op te vangen. De operationele winstmarge zakte van 26% vorig jaar tot 23,6%.SAP bevestigde zijn doelstellingen voor dit jaar : een operationele winst tussen 5,05 en 5,25 miljard euro en een stijging van de omzet met 10 à 12% (rekening houdend met de overname van SuccessFactors).Cédric Boittewww.accioz.be