De Saoedische olievoorraden vormen namelijk voorlopig een voldoende grote buffer om te garanderen dat een olieprijs van 120 of zelfs 150 dollar per vat slechts een tijdelijk fenomeen zou zijn.

Nayantara Hensel, hoofdeconoom van de U.S. Navy, is van mening dat de olieprijs gedurende meer dan vier jaar op rij boven het niveau van 125 dollar moet gaan noteren om de economische groei sterk af te remmen.

Bedrijven als Caterpillar lieten al weten de zaken op langere termijn te bekijken en zich weinig aan te trekken van bewegingen in de olieprijs op korte termijn. De prijzen van grondstoffen als olie vormen slechts een klein deel van het totale kostenplaatje bij bedrijven als Caterpillar.

De Saoedische olievoorraden vormen namelijk voorlopig een voldoende grote buffer om te garanderen dat een olieprijs van 120 of zelfs 150 dollar per vat slechts een tijdelijk fenomeen zou zijn. Nayantara Hensel, hoofdeconoom van de U.S. Navy, is van mening dat de olieprijs gedurende meer dan vier jaar op rij boven het niveau van 125 dollar moet gaan noteren om de economische groei sterk af te remmen. Bedrijven als Caterpillar lieten al weten de zaken op langere termijn te bekijken en zich weinig aan te trekken van bewegingen in de olieprijs op korte termijn. De prijzen van grondstoffen als olie vormen slechts een klein deel van het totale kostenplaatje bij bedrijven als Caterpillar.