Ook andere beursindices in de regio gingen onderuit. Aanleiding is de vrees dat het geweld in Libië de olieprijs zal blijven opjagen, waardoor het wereldwijde economisch herstel gevaar loopt.

Al-Rajhi Bank, de grootste bank in Saoedi-Arabië, zag zijn koers gisteren met 5% dalen. Saudi Basic Industries, het grootste petrochemisch bedrijf in de wereld, viel terug tot het laagste niveau sinds oktober.

De Tadawul All Share Index op de beurs van Riad is nu al 10 maanden op rij gedaald, met gisteren opnieuw een koersval van 5%.

Die index bevindt zich nu op het laagste niveau sinds 6 juni. Sinds het uitbreken van de onlusten in Tunesië verloor de index al meer dan 10%.

Ook andere beursindices in de regio gingen onderuit. Aanleiding is de vrees dat het geweld in Libië de olieprijs zal blijven opjagen, waardoor het wereldwijde economisch herstel gevaar loopt. Al-Rajhi Bank, de grootste bank in Saoedi-Arabië, zag zijn koers gisteren met 5% dalen. Saudi Basic Industries, het grootste petrochemisch bedrijf in de wereld, viel terug tot het laagste niveau sinds oktober. De Tadawul All Share Index op de beurs van Riad is nu al 10 maanden op rij gedaald, met gisteren opnieuw een koersval van 5%. Die index bevindt zich nu op het laagste niveau sinds 6 juni. Sinds het uitbreken van de onlusten in Tunesië verloor de index al meer dan 10%.