Momenteel zou Saoedi-Arabië 8,50 miljoen vaten ruwe olie per dag bovenpompen en dat aantal zou worden opgetrokken tot 9 miljoen vaten. Bevestiging van die verhoging werd tot dusver echter nog niet gegeven.

In het verleden heeft Saoedi-Arabië al herhaaldelijk gezegd het wegvallen van productie elders te zullen opvangen, maar concrete bewijzen dat dit inderdaad ook gebeurt ontbreken voorlopig.

De vraag is uiteraard hoeveel productie er in Libië is weggevallen. Ook daaromtrent ontbreken concrete cijfers. Saoedi-Arabië zal voorlopig het gat op de markt kunnen dichten, maar de vraag is of het land dat ook op langere termijn zal kunnen blijven doen.

Momenteel zou Saoedi-Arabië 8,50 miljoen vaten ruwe olie per dag bovenpompen en dat aantal zou worden opgetrokken tot 9 miljoen vaten. Bevestiging van die verhoging werd tot dusver echter nog niet gegeven. In het verleden heeft Saoedi-Arabië al herhaaldelijk gezegd het wegvallen van productie elders te zullen opvangen, maar concrete bewijzen dat dit inderdaad ook gebeurt ontbreken voorlopig. De vraag is uiteraard hoeveel productie er in Libië is weggevallen. Ook daaromtrent ontbreken concrete cijfers. Saoedi-Arabië zal voorlopig het gat op de markt kunnen dichten, maar de vraag is of het land dat ook op langere termijn zal kunnen blijven doen.