Het land kan de productie opvoeren met circa 1,5 à 2 mln vaten per dag. Dat is genoeg om de totale productie van Libië op te vangen.

Daarnaast zijn er ruime olievoorraden en hebben de Europese raffinaderijen bekendgemaakt dat er op korte termijn geen problemen zijn.

Het gebruikelijke voorjaarsonderhoud haalt volgens de IEA veel druk weg bij de Europese raffinaderijen. Toch is er genoeg reden voor zorgen over de lange termijn, want de onrust in veel olieproducerende landen lijkt voorlopig niet voorbij. De angst is echter dat de onrust overslaat naar Saoedi-Arabië.

Het land kan de productie opvoeren met circa 1,5 à 2 mln vaten per dag. Dat is genoeg om de totale productie van Libië op te vangen. Daarnaast zijn er ruime olievoorraden en hebben de Europese raffinaderijen bekendgemaakt dat er op korte termijn geen problemen zijn. Het gebruikelijke voorjaarsonderhoud haalt volgens de IEA veel druk weg bij de Europese raffinaderijen. Toch is er genoeg reden voor zorgen over de lange termijn, want de onrust in veel olieproducerende landen lijkt voorlopig niet voorbij. De angst is echter dat de onrust overslaat naar Saoedi-Arabië.