Het betreft onder andere het project Manifa, dat wordt afgestoft. Hier gaat het om een investering van ongeveer 16 miljard dollar, terwijl deze oliebron 900.000 vaten per dag zou kunnen bovenbompen.

Onder andere Halliburton werd onder de hand genomen om het Manifa-project te realiseren. Ook andere Amerikaanse drillers zijn momenteel erg actief in de Saoedische olievelden.

Analist Bill Herbert van Simmons & Co is van mening dat als Saoedi-Arabië zijn plannen kan doordrukken de positie van het land als grootste olieproducent in de wereld er door fors versterkt zou worden.

Het betreft onder andere het project Manifa, dat wordt afgestoft. Hier gaat het om een investering van ongeveer 16 miljard dollar, terwijl deze oliebron 900.000 vaten per dag zou kunnen bovenbompen. Onder andere Halliburton werd onder de hand genomen om het Manifa-project te realiseren. Ook andere Amerikaanse drillers zijn momenteel erg actief in de Saoedische olievelden. Analist Bill Herbert van Simmons & Co is van mening dat als Saoedi-Arabië zijn plannen kan doordrukken de positie van het land als grootste olieproducent in de wereld er door fors versterkt zou worden.