Bij Simmons & Co meent analist Bill Herbert te weten dat het de bedoeling is om de productie met 30% op te trekken en dat op relatief korte termijn. Daartoe wordt beroep gedaan op de grote olieservicebedrijven in de wereld.

Saoedi-Arabië pompt momenteel 3 miljoen vaten ruwe olie per dag naar boven en zou dat aantal nu willen opdrijven tot 4 miljoen. Het is niet helemaal duidelijk of het land ook nieuwe bronnen gaat aanboren.

Is dit inderdaad het geval, dan zou Saoedi-Arabië de eigen reservecapaciteit gevoelig verhogen. In het andere geval zou het land de extra capaciteit willen veilig stellen in geval er iets op de markt zou gebeuren.

Bij Simmons & Co meent analist Bill Herbert te weten dat het de bedoeling is om de productie met 30% op te trekken en dat op relatief korte termijn. Daartoe wordt beroep gedaan op de grote olieservicebedrijven in de wereld. Saoedi-Arabië pompt momenteel 3 miljoen vaten ruwe olie per dag naar boven en zou dat aantal nu willen opdrijven tot 4 miljoen. Het is niet helemaal duidelijk of het land ook nieuwe bronnen gaat aanboren. Is dit inderdaad het geval, dan zou Saoedi-Arabië de eigen reservecapaciteit gevoelig verhogen. In het andere geval zou het land de extra capaciteit willen veilig stellen in geval er iets op de markt zou gebeuren.