De olieprijs wordt momenteel niet bepaald door de depreciatie van de dollarkoers, zoals door sommige analisten wordt vooropgesteld.

Het zijn nog steeds de wetten van vraag en aanbod die de olieprijs bepalen, waarbij uiteraard ook de gang van zaken in het Midden-Oosten op de voet wordt gevolgd. Saoedi-Arabië plaatste volgens Harrowell voorlopig echter een plafond boven de olieprijs.

Hoeveel vaten ruwe olie kan Saoedi-Arabië bovenpompen?

Ali al-Naimi, de olieminister van Saoedi-Arabië, liet vorige week al weten dat de olieprijs te hoog was. Hij toonde zich bereid om eventueel de productie te verhogen om de prijs te doen betalen. Het is echter niet helemaal duidelijk hoeveel de maximale productiecapaciteit van Saoedi-Arabië bedraagt.

Volgens sommige bronnen zou het land momenteel ongeveer 10 miljoen vaten bovenpompen. In het beste geval kan dat productieplafond worden opgetrokken tot 12,50 tot 12,70 miljoen vaten, hoewel het twijfelachtig is dat dit niveau kan worden gerealiseerd.

De olieprijs wordt momenteel niet bepaald door de depreciatie van de dollarkoers, zoals door sommige analisten wordt vooropgesteld. Het zijn nog steeds de wetten van vraag en aanbod die de olieprijs bepalen, waarbij uiteraard ook de gang van zaken in het Midden-Oosten op de voet wordt gevolgd. Saoedi-Arabië plaatste volgens Harrowell voorlopig echter een plafond boven de olieprijs. Hoeveel vaten ruwe olie kan Saoedi-Arabië bovenpompen? Ali al-Naimi, de olieminister van Saoedi-Arabië, liet vorige week al weten dat de olieprijs te hoog was. Hij toonde zich bereid om eventueel de productie te verhogen om de prijs te doen betalen. Het is echter niet helemaal duidelijk hoeveel de maximale productiecapaciteit van Saoedi-Arabië bedraagt. Volgens sommige bronnen zou het land momenteel ongeveer 10 miljoen vaten bovenpompen. In het beste geval kan dat productieplafond worden opgetrokken tot 12,50 tot 12,70 miljoen vaten, hoewel het twijfelachtig is dat dit niveau kan worden gerealiseerd.