Saoedi-Arabië overweegt daarom twee opties om de rust de op oliemarkt te herstellen. Het koninkrijk wil de productie van ruwe olie opdrijven, die via de Oost-West pijplijn naar kan geëxporteerd worden.

Deze pijplijn verbindt de regio van de Perzische Golf met de haven van Yanbu aan de Rode Zee. Vanuit deze haven vertrekken de tankers met ruwe olie richting Europa.

Een tweede mogelijkheid is dat Saoedi-Arabië West-Afrikaanse olie bestemd voor de Aziatische markt wordt afgeleid naar Europa, terwijl Saoedi-Arabië zelf de Aziatische markt gaat bevoorraden.

Saoedi-Arabië overweegt daarom twee opties om de rust de op oliemarkt te herstellen. Het koninkrijk wil de productie van ruwe olie opdrijven, die via de Oost-West pijplijn naar kan geëxporteerd worden. Deze pijplijn verbindt de regio van de Perzische Golf met de haven van Yanbu aan de Rode Zee. Vanuit deze haven vertrekken de tankers met ruwe olie richting Europa. Een tweede mogelijkheid is dat Saoedi-Arabië West-Afrikaanse olie bestemd voor de Aziatische markt wordt afgeleid naar Europa, terwijl Saoedi-Arabië zelf de Aziatische markt gaat bevoorraden.