Vanaf het begin van het uitbreken van de crisis in het Midden-Oosten heeft Saoedi-Arabië beloofd een voldoende toevoer op de oliemarkt te blijven garanderen. Het land beschikt als één van de weinige OPEC-leden over reservecapaciteit.

Het is de bedoeling van Saoedi-Arabië om een verdere stijging van de olieprijs af te remmen. Uiteindelijk is niemand gebaat bij een explosie van de olieprijs, zodat het belangrijk is dat de rust op de markt terugkeert.

Een te hoge olieprijs zal de vraag naar alternatieve energiebronnen doen toenemen. Daarnaast dreigt een te hoge olieprijs het herstel van de wereldeconomie af te remmen, waardoor automatisch de vraag naar olie opnieuw zal afnemen.

Vanaf het begin van het uitbreken van de crisis in het Midden-Oosten heeft Saoedi-Arabië beloofd een voldoende toevoer op de oliemarkt te blijven garanderen. Het land beschikt als één van de weinige OPEC-leden over reservecapaciteit. Het is de bedoeling van Saoedi-Arabië om een verdere stijging van de olieprijs af te remmen. Uiteindelijk is niemand gebaat bij een explosie van de olieprijs, zodat het belangrijk is dat de rust op de markt terugkeert. Een te hoge olieprijs zal de vraag naar alternatieve energiebronnen doen toenemen. Daarnaast dreigt een te hoge olieprijs het herstel van de wereldeconomie af te remmen, waardoor automatisch de vraag naar olie opnieuw zal afnemen.