Maar Saoedi-Arabië wordt recent op zijn beurt geconfronteerd met islamitisch extremisme, waarbij die extremisten zich steeds gewelddadiger gaan opstellen. Vorige week zijn twee politieagenten omgekomen bij een poging om sjietische activitisten te arresteren.

De terroristen genieten duidelijk de steun van Iran. Saoedi-Arabië kan de oliemarkt doen exploderen, wanneer het geweld in de komende maanden zou toenemen. Problemen in de olieproductie van Saoedi-Arabië zou de olieprijs kunnen opjagen richting 150 of zelfs 200 dollar.

Maar Saoedi-Arabië wordt recent op zijn beurt geconfronteerd met islamitisch extremisme, waarbij die extremisten zich steeds gewelddadiger gaan opstellen. Vorige week zijn twee politieagenten omgekomen bij een poging om sjietische activitisten te arresteren. De terroristen genieten duidelijk de steun van Iran. Saoedi-Arabië kan de oliemarkt doen exploderen, wanneer het geweld in de komende maanden zou toenemen. Problemen in de olieproductie van Saoedi-Arabië zou de olieprijs kunnen opjagen richting 150 of zelfs 200 dollar.