De VS in het algemeen en president Barack Obama in het bijzonder zijn in de afgelopen maanden heel wat vertrouwen kwijtgespeeld in de rest van de wereld, op de eerste plaats in Europa. Maar ook Saoedi-Arabië heeft een waarschuwende vinger opgestoken.

De relaties met de Verenigde Staten zijn zienderogen verslechterd en de Saoedi's lieten weten dat alle opties momenteel op tafel liggen. Dat zou ook kunnen betekenen dat het koninkrijk zijn olie in andere valuta's kan laten betalen. Het monopolie van de petrodollar zou zo doorbroken worden, Saoedi-Arabië kan op die manier het doodvonnis van de dollar ondertekenen.

De VS in het algemeen en president Barack Obama in het bijzonder zijn in de afgelopen maanden heel wat vertrouwen kwijtgespeeld in de rest van de wereld, op de eerste plaats in Europa. Maar ook Saoedi-Arabië heeft een waarschuwende vinger opgestoken. De relaties met de Verenigde Staten zijn zienderogen verslechterd en de Saoedi's lieten weten dat alle opties momenteel op tafel liggen. Dat zou ook kunnen betekenen dat het koninkrijk zijn olie in andere valuta's kan laten betalen. Het monopolie van de petrodollar zou zo doorbroken worden, Saoedi-Arabië kan op die manier het doodvonnis van de dollar ondertekenen.