Saoedi-Arabië brengt namelijk stabiliteit op de markt , in die zin dat dit land in geval van nood nog meer olie kan bovenpompen. Alleen bij problemen in Saoedi-Arabië kan er een 'spike' in de olieprijs komen.

Gartman is echter van mening dat de situatie in Saoedi-Arabië veel stabieler is dan die in andere landen van de regio. Straatprotesten zijn in Riad dan ook weinig waarschijnlijk.

Loopt het toch mis in Saoedi-Arabië, dan kan schade niet te overzien zijn. Een stijging van de olieprijs richting 150 dollar per vat of zelfs hoger behoort dan tot de mogelijkheden.

Saoedi-Arabië brengt namelijk stabiliteit op de markt , in die zin dat dit land in geval van nood nog meer olie kan bovenpompen. Alleen bij problemen in Saoedi-Arabië kan er een 'spike' in de olieprijs komen. Gartman is echter van mening dat de situatie in Saoedi-Arabië veel stabieler is dan die in andere landen van de regio. Straatprotesten zijn in Riad dan ook weinig waarschijnlijk. Loopt het toch mis in Saoedi-Arabië, dan kan schade niet te overzien zijn. Een stijging van de olieprijs richting 150 dollar per vat of zelfs hoger behoort dan tot de mogelijkheden.