Saoedi-Arabië beschikt over een reservecapaciteit aan ruwe olie van 4 miljoen vaten die per dag bovengepompt kunnen worden. Volgens sommige analisten zou het zelfs gaan om 5 miljoen vaten of meer.

Het International Energy Agency is dan ook van mening dat Saoedi-Arabië het gat op de oliemarkt zonder veel problemen kan vinden. De Saoedi's zelf hebben al verklaard geen probleem te zien in het verhogen van de productie.

Saoedi-Arabië kan Arab Extra Light en Arab Super Light aanbieden, twee olievariëteiten die vergeleken kunnen worden met de kwaliteit die Libië op de markt brengt. Volgens ENI pompt Libië momenteel maar 400.000 van de volledige capaciteit van 1,60 miljoen vaten naar boven.

Saoedi-Arabië beschikt over een reservecapaciteit aan ruwe olie van 4 miljoen vaten die per dag bovengepompt kunnen worden. Volgens sommige analisten zou het zelfs gaan om 5 miljoen vaten of meer. Het International Energy Agency is dan ook van mening dat Saoedi-Arabië het gat op de oliemarkt zonder veel problemen kan vinden. De Saoedi's zelf hebben al verklaard geen probleem te zien in het verhogen van de productie. Saoedi-Arabië kan Arab Extra Light en Arab Super Light aanbieden, twee olievariëteiten die vergeleken kunnen worden met de kwaliteit die Libië op de markt brengt. Volgens ENI pompt Libië momenteel maar 400.000 van de volledige capaciteit van 1,60 miljoen vaten naar boven.