De nettowinst zonder eenmalige lasten bedroeg EUR 1,24 miljard, en voldeed daarmee niet aan de verwachtingen.

In het vierde kwartaal van 2012 kwam de omzet van de Spaanse bank uit op EUR 10,4 miljard, waar analisten gemiddeld op EUR 10,8 miljard hadden gerekend.

De winst over heel 2012 is met 58% gedaald tot EUR 2,2 miljard euro. De bank was bijna EUR 4 miljard kwijt aan afboekingen en eenmalige lasten. De kernkapitaalratio bleef stabiel op 10,3%.

Dit jaar wil Santander de winstgevendheid opvoeren. De bank verwacht dat de kwaliteit van de Braziliaanse activa herstel laat zien en dat Spaanse kredietkosten normaliseren in de tweede jaarhelft. Het aantal oninbare leningen in Spanje zal toenemen.

ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies. Het aandeel heeft goed gepresteerd de afgelopen maanden omdat beleggers bereid waren meer risico te nemen.

De onderliggende trend in met name Spanje is niet goed en dat blijft wel even zo. Brazilië laat gemengde resultaten zien, hoewel Latijns-Amerika nog altijd goed is voor de helft van de winst.

De nettowinst zonder eenmalige lasten bedroeg EUR 1,24 miljard, en voldeed daarmee niet aan de verwachtingen. In het vierde kwartaal van 2012 kwam de omzet van de Spaanse bank uit op EUR 10,4 miljard, waar analisten gemiddeld op EUR 10,8 miljard hadden gerekend. De winst over heel 2012 is met 58% gedaald tot EUR 2,2 miljard euro. De bank was bijna EUR 4 miljard kwijt aan afboekingen en eenmalige lasten. De kernkapitaalratio bleef stabiel op 10,3%. Dit jaar wil Santander de winstgevendheid opvoeren. De bank verwacht dat de kwaliteit van de Braziliaanse activa herstel laat zien en dat Spaanse kredietkosten normaliseren in de tweede jaarhelft. Het aantal oninbare leningen in Spanje zal toenemen. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies. Het aandeel heeft goed gepresteerd de afgelopen maanden omdat beleggers bereid waren meer risico te nemen. De onderliggende trend in met name Spanje is niet goed en dat blijft wel even zo. Brazilië laat gemengde resultaten zien, hoewel Latijns-Amerika nog altijd goed is voor de helft van de winst.