Het bedrijf rekent nu op een daling van het resultaat met 7 tot 10%, waar eerder nog werd uitgegaan van 5%.

Sanofi heeft in het tweede kwartaal bij oudere medicijnen last gehad van meer concurrentie van generieke medicijnen, maar ook van een zwakkere vraag in Europa en een afschrijving van EUR 122 miljoen bij Braziliaanse activiteiten.

De omzet daalde met 9,8% tot EUR 8 miljard in het tweede kwartaal.

Deze resultaten werden ook beïnvloed door wisselkoerseffecten. De verkopen van Genzyme waren erg sterk met een stijging van 26% tot EUR 525 miljoen. De verkoop van het diabetesmedicijn Lantus steeg ook, tot EUR 1,41 miljard in het kwartaal.

De concurrentie van generieke medicijnen, vooral bij de oudere medicijnen van Sanofi, hebben dit kwartaal op de resultaten gedrukt. Dit is een bekend probleem en de resultaten van oudere medicijnen zullen nog wel een tijdje wat volatieler blijven.

Het is belangrijker om te kijken naar de nieuwe medicijnen van Sanofi en de pijplijn van de farmaceut. Die zien er heel goed uit. ABN Amro is koper.

Het bedrijf rekent nu op een daling van het resultaat met 7 tot 10%, waar eerder nog werd uitgegaan van 5%. Sanofi heeft in het tweede kwartaal bij oudere medicijnen last gehad van meer concurrentie van generieke medicijnen, maar ook van een zwakkere vraag in Europa en een afschrijving van EUR 122 miljoen bij Braziliaanse activiteiten. De omzet daalde met 9,8% tot EUR 8 miljard in het tweede kwartaal. Deze resultaten werden ook beïnvloed door wisselkoerseffecten. De verkopen van Genzyme waren erg sterk met een stijging van 26% tot EUR 525 miljoen. De verkoop van het diabetesmedicijn Lantus steeg ook, tot EUR 1,41 miljard in het kwartaal. De concurrentie van generieke medicijnen, vooral bij de oudere medicijnen van Sanofi, hebben dit kwartaal op de resultaten gedrukt. Dit is een bekend probleem en de resultaten van oudere medicijnen zullen nog wel een tijdje wat volatieler blijven. Het is belangrijker om te kijken naar de nieuwe medicijnen van Sanofi en de pijplijn van de farmaceut. Die zien er heel goed uit. ABN Amro is koper.