Een andere groeifactor was de overname van Genzyme die Sanofi in staat gesteld heeft zijn hand te leggen op een farmagroep waarvan de patenten een langere levensduur hebben.

Ze bieden ook een beter beeld op de toekomstige financiële inkomsten.

Tenslotte dooft het aflopen van patenten op Sanofi blockbusters (waarvan de patenten grotendeels afliepen in 2011 en 2012) langzaam uit en dit zou vanaf 2013 opnieuw tot een stijging van de winstcijfers van de groep moeten leiden.

Een defensief aandeel

De relatieve kalmte (voor nu) op de financiële markten beperkt op korte en middellange termijn waarschijnlijk het opwaarts potentieel. Echter, de goede zichtbaarheid op de activiteiten van het bedrijf en de marktwaardering is nog steeds aantrekkelijk voor sommige beleggers die dit aandeel in hun portefeuille willen opnemen.

Daarbij komt nog dat geïnteresseerde beleggers op lange termijn kunnen zien of de "legende van Wall Street" opnieuw heeft toegeslagen! Niemand minder dan Warren Buffett heeft namelijk een positie in het bedrijf . Opbouwen in de buurt van 68 - 70 euro, zo luidt de conclusie van Van Herck.

Een andere groeifactor was de overname van Genzyme die Sanofi in staat gesteld heeft zijn hand te leggen op een farmagroep waarvan de patenten een langere levensduur hebben. Ze bieden ook een beter beeld op de toekomstige financiële inkomsten. Tenslotte dooft het aflopen van patenten op Sanofi blockbusters (waarvan de patenten grotendeels afliepen in 2011 en 2012) langzaam uit en dit zou vanaf 2013 opnieuw tot een stijging van de winstcijfers van de groep moeten leiden.Een defensief aandeel De relatieve kalmte (voor nu) op de financiële markten beperkt op korte en middellange termijn waarschijnlijk het opwaarts potentieel. Echter, de goede zichtbaarheid op de activiteiten van het bedrijf en de marktwaardering is nog steeds aantrekkelijk voor sommige beleggers die dit aandeel in hun portefeuille willen opnemen. Daarbij komt nog dat geïnteresseerde beleggers op lange termijn kunnen zien of de "legende van Wall Street" opnieuw heeft toegeslagen! Niemand minder dan Warren Buffett heeft namelijk een positie in het bedrijf . Opbouwen in de buurt van 68 - 70 euro, zo luidt de conclusie van Van Herck.