De weigering van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is een vervelende verrassing voor Sanofi. Toch is het maar een kwestie van een aantal weken voor het dossier weer in de lift zit. De FDA heeft geen extra uitleg gevraagd of een nieuwe studie, dat had jaren in beslag genomen. Sanofi diende een aanvraag in om het middel te commercialiseren in juni, zowel in de VS als in Europa. De opbrengst wordt geschat op 3,5 miljard dollar per jaar.

Lemtrada is het resultaat van een partnerschap tussen Genzyme en de Duitse groep Bayer. De aandeelhouders van Genzyme hebben bij de overname door Sanofi een certificaat gekregen waarbij de waarde van hun aandelen afhankelijk is van de commerciële prestaties van Lemtrada. De neergang van Sanofi op de beurs is dus goed nieuws voor zij die daarvan willen profiteren.

Cédric Boitte

www.accioz.be

De weigering van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is een vervelende verrassing voor Sanofi. Toch is het maar een kwestie van een aantal weken voor het dossier weer in de lift zit. De FDA heeft geen extra uitleg gevraagd of een nieuwe studie, dat had jaren in beslag genomen. Sanofi diende een aanvraag in om het middel te commercialiseren in juni, zowel in de VS als in Europa. De opbrengst wordt geschat op 3,5 miljard dollar per jaar.Lemtrada is het resultaat van een partnerschap tussen Genzyme en de Duitse groep Bayer. De aandeelhouders van Genzyme hebben bij de overname door Sanofi een certificaat gekregen waarbij de waarde van hun aandelen afhankelijk is van de commerciële prestaties van Lemtrada. De neergang van Sanofi op de beurs is dus goed nieuws voor zij die daarvan willen profiteren.Cédric Boittewww.accioz.be