Europese aandelen met een sterke blootstelling aan de groeilanden hebben de laatste kwartalen niet bijster goed gepresteerd.

Onder de noemer "Buy Europe" hadden grote beleggers eerder een voorkeur voor bedrijven die het grootste deel van hun omzet op de Europese markt haalden.

Zo wilden ze inspelen op het economisch herstel in de eurozone. Daar kwam nog bij dat de euro de afgelopen jaren steeds

hogere regionen opzocht waardoor bedrijven die bv. veel naar de groeilanden uitvoerden het steeds moeilijker kregen. Het tij lijkt te keren, maar voorlopig heeft Van Herck toch nog steeds maar een advies houden wat Sanofi betreft.

Europese aandelen met een sterke blootstelling aan de groeilanden hebben de laatste kwartalen niet bijster goed gepresteerd. Onder de noemer "Buy Europe" hadden grote beleggers eerder een voorkeur voor bedrijven die het grootste deel van hun omzet op de Europese markt haalden. Zo wilden ze inspelen op het economisch herstel in de eurozone. Daar kwam nog bij dat de euro de afgelopen jaren steeds hogere regionen opzocht waardoor bedrijven die bv. veel naar de groeilanden uitvoerden het steeds moeilijker kregen. Het tij lijkt te keren, maar voorlopig heeft Van Herck toch nog steeds maar een advies houden wat Sanofi betreft.