Hoewel de inkomsten van het bedrijf onder druk staat als gevolg van het verstrijken van patenten is de omzet in 2012 met 0,5% gestegen tot EUR 35 miljard.

De winst per aandeel kwam in 2012 uit op EUR 6,20, tegen EUR 6,65 een jaar eerder. In het vierde kwartaal steeg de omzet ook met 0,5% tot EUR 8,5 miljard. De winst per aandeel was met EUR 1,17 beter dan verwacht.

De verkopen van het diabetesmedicijn Lantus stegen met bijna 17% tot EUR 5,7 miljard. De omzet van Fabrazyme steeg met 17%, terwijl ook het belangrijkste medicijn Cerezyme de verkopen (+26%) sterk zag toenemen in het vierde kwartaal.

De onderdelen Consumer Health (+10%) en Vaccins (+21%) overlegden eveneens goede resultaten. Het dividend bedraagt EUR 2,77 per aandeel.

Sanofi ziet de operationele winst dit jaar met circa 5% dalen, maar de winst per aandeel blijft hetzelfde door extra kostenbesparingen. Met name diabetesmedicijnen verkopen goed.

De farmaceut ontwikkelt nieuwe diabetesmiddelen en medicijnen tegen MS, zoals Lemtrada dat op groen licht wacht van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit.

Nieuwere medicijnen laten gezonde groei zien, nieuwe middelen zitten in de pijplijn terwijl de tweede jaarhelft een verbetering van de winstgevendheid zal laten zien door extra kostenbesparingen. Het verstrijken van een aantal patenten is pijnlijk, maar de middelen hebben hun geld opgeleverd.

Sanofi is marktleider in diabetesmedicatie en vaccins en het was een goede zet om Genzyme toe te voegen aan de portfolio. Vanwege de relatief lage waardering en een dividendrendement van 5% blijft de opinie van ABN Amro voor het aandeel Kopen.

Hoewel de inkomsten van het bedrijf onder druk staat als gevolg van het verstrijken van patenten is de omzet in 2012 met 0,5% gestegen tot EUR 35 miljard. De winst per aandeel kwam in 2012 uit op EUR 6,20, tegen EUR 6,65 een jaar eerder. In het vierde kwartaal steeg de omzet ook met 0,5% tot EUR 8,5 miljard. De winst per aandeel was met EUR 1,17 beter dan verwacht. De verkopen van het diabetesmedicijn Lantus stegen met bijna 17% tot EUR 5,7 miljard. De omzet van Fabrazyme steeg met 17%, terwijl ook het belangrijkste medicijn Cerezyme de verkopen (+26%) sterk zag toenemen in het vierde kwartaal. De onderdelen Consumer Health (+10%) en Vaccins (+21%) overlegden eveneens goede resultaten. Het dividend bedraagt EUR 2,77 per aandeel. Sanofi ziet de operationele winst dit jaar met circa 5% dalen, maar de winst per aandeel blijft hetzelfde door extra kostenbesparingen. Met name diabetesmedicijnen verkopen goed. De farmaceut ontwikkelt nieuwe diabetesmiddelen en medicijnen tegen MS, zoals Lemtrada dat op groen licht wacht van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit. Nieuwere medicijnen laten gezonde groei zien, nieuwe middelen zitten in de pijplijn terwijl de tweede jaarhelft een verbetering van de winstgevendheid zal laten zien door extra kostenbesparingen. Het verstrijken van een aantal patenten is pijnlijk, maar de middelen hebben hun geld opgeleverd. Sanofi is marktleider in diabetesmedicatie en vaccins en het was een goede zet om Genzyme toe te voegen aan de portfolio. Vanwege de relatief lage waardering en een dividendrendement van 5% blijft de opinie van ABN Amro voor het aandeel Kopen.