In de diabetesdivisie (21% van de omzet) zal de groep dubbelcijferige groei optekenen dankzij haar sterproduct Lantus (20% van de divisie-omzet) dat profiteert van patentbescherming tot 2016.

Tenslotte heeft de groep het idee om tegen 2015 het product Lixilan te lanceren dat kan profiteren van de vertraging die Novo Nordisk in deze markt opliep met haar product Tresiba.

De groeilanden (33% van de omzet) en de divisie dierengezondheid (6%) die in 2013 zwak presteerden, zijn nu op weg naar herstel.

In Brazilië (zeer zwak in 2013) in het bijzonder zijn de voorraad- en managementproblemen opgelost. In China werden de beschuldigingen van corruptie in 2013 onjuist verklaard en nu kan de groei naar het marktgemiddelde (15% per jaar) terugkeren.

Voor de divisie dierengezondheid is de nieuwe productgeneratie een katalysator: de lancering van NexGard (behandeling van honden) in de VSA en Frankrijk alsook Broadline (behandeling van katten) en daarnaast de vele lanceringen die vanaf 2015 gepland zijn.

Andere troef is het vaccin tegen tropische griep dat al snel "het belangrijkste vaccin voor Sanofi" kan worden (de omzet wordt op 500 miljoen euro geraamd).

Onlangs heeft dit vaccin succesvol fase III afgerond (een première voor dit type vaccin).

Alles samen genomen "komt 75% van de omzet van producten waarvoor de groep tot de top 3 in de wereld behoort en waarvan de groei niet direct afhankelijk is van patenten". Delaunay heeft een koopadvies.

In de diabetesdivisie (21% van de omzet) zal de groep dubbelcijferige groei optekenen dankzij haar sterproduct Lantus (20% van de divisie-omzet) dat profiteert van patentbescherming tot 2016. Tenslotte heeft de groep het idee om tegen 2015 het product Lixilan te lanceren dat kan profiteren van de vertraging die Novo Nordisk in deze markt opliep met haar product Tresiba. De groeilanden (33% van de omzet) en de divisie dierengezondheid (6%) die in 2013 zwak presteerden, zijn nu op weg naar herstel. In Brazilië (zeer zwak in 2013) in het bijzonder zijn de voorraad- en managementproblemen opgelost. In China werden de beschuldigingen van corruptie in 2013 onjuist verklaard en nu kan de groei naar het marktgemiddelde (15% per jaar) terugkeren. Voor de divisie dierengezondheid is de nieuwe productgeneratie een katalysator: de lancering van NexGard (behandeling van honden) in de VSA en Frankrijk alsook Broadline (behandeling van katten) en daarnaast de vele lanceringen die vanaf 2015 gepland zijn. Andere troef is het vaccin tegen tropische griep dat al snel "het belangrijkste vaccin voor Sanofi" kan worden (de omzet wordt op 500 miljoen euro geraamd). Onlangs heeft dit vaccin succesvol fase III afgerond (een première voor dit type vaccin). Alles samen genomen "komt 75% van de omzet van producten waarvoor de groep tot de top 3 in de wereld behoort en waarvan de groei niet direct afhankelijk is van patenten". Delaunay heeft een koopadvies.