Om die reden verwijderen de analisten van ABN Amro het aandeel Samsung Electronics van onze Aanbevolen Lijst. Het koopadvies blijft echter van kracht.

Een jury in de VS oordeelde onlangs dat Samsung patenten van concurrent Apple geschonden heeft. Volgens de jury heeft Samsung inbreuk gemaakt op het patentrecht dat Apple heeft op bepaalde ontwerpen en technologieën voor smartphones en pc tabletten.

Samsung is door de jury veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van USD 1,05 miljard aan Apple. Verder oordeelde de jury dat Apple geen inbreuk heeft gemaakt op het patentrecht van Samsung.

Samsung gaat in beroep

Naar verwachting zal Apple een gerechtelijk verzoek indienen om de verkoop van Samsungs meest populaire smartphones en tabletten in de VS te verbieden.

Samsung heeft al aangekondigd, in beroep te zullen gaan tegen de juryuitspraak. Het oordeel van de jury resulteerde in de sterkste koersval van het aandeel Samsung in vier jaar tijd.

De financiële schade (de boete van ruim USD 1 miljard) ten gevolge van de juryuitspraak is beheersbaar voor Samsung. En zelfs als Apple erin slaagt om de verkoop van Samsungs meest populaire producten in de VS te laten verbieden, is de impact daarvan te overzien:

Samsung behaalt circa 20% van de omzet in de VS. Op korte termijn lijkt koersdruk op het aandeel Samsung echter onvermijdelijk, aangezien beleggers zich zorgen maken over de uiteindelijke impact van de uitkomst van het proces op de winstgevendheid van Samsung.

ABN Amro kiest ervoor om het aandeel Samsung te verwijderen van de aanbevolen lijst. Wel blijven de analisten van de bank Samsung volgen met een koopadvies.

Zij verwachten dat Samsung in toenemende mate zal gaan werken aan de ontwikkeling van alternatieven voor de producten van Apple. Op eigen kracht kan Samsung dan blijven profiteren van de populariteit van smartphones.

Om die reden verwijderen de analisten van ABN Amro het aandeel Samsung Electronics van onze Aanbevolen Lijst. Het koopadvies blijft echter van kracht. Een jury in de VS oordeelde onlangs dat Samsung patenten van concurrent Apple geschonden heeft. Volgens de jury heeft Samsung inbreuk gemaakt op het patentrecht dat Apple heeft op bepaalde ontwerpen en technologieën voor smartphones en pc tabletten. Samsung is door de jury veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van USD 1,05 miljard aan Apple. Verder oordeelde de jury dat Apple geen inbreuk heeft gemaakt op het patentrecht van Samsung.Samsung gaat in beroep Naar verwachting zal Apple een gerechtelijk verzoek indienen om de verkoop van Samsungs meest populaire smartphones en tabletten in de VS te verbieden. Samsung heeft al aangekondigd, in beroep te zullen gaan tegen de juryuitspraak. Het oordeel van de jury resulteerde in de sterkste koersval van het aandeel Samsung in vier jaar tijd. De financiële schade (de boete van ruim USD 1 miljard) ten gevolge van de juryuitspraak is beheersbaar voor Samsung. En zelfs als Apple erin slaagt om de verkoop van Samsungs meest populaire producten in de VS te laten verbieden, is de impact daarvan te overzien: Samsung behaalt circa 20% van de omzet in de VS. Op korte termijn lijkt koersdruk op het aandeel Samsung echter onvermijdelijk, aangezien beleggers zich zorgen maken over de uiteindelijke impact van de uitkomst van het proces op de winstgevendheid van Samsung. ABN Amro kiest ervoor om het aandeel Samsung te verwijderen van de aanbevolen lijst. Wel blijven de analisten van de bank Samsung volgen met een koopadvies. Zij verwachten dat Samsung in toenemende mate zal gaan werken aan de ontwikkeling van alternatieven voor de producten van Apple. Op eigen kracht kan Samsung dan blijven profiteren van de populariteit van smartphones.