Samsung laat een gezonde omzetgroei zien bij de mobiele telefoniedivisie, terwijl de marges bij halfgeleiders en componenten zijn verbeterd.

De markt gaat komend jaar uit van 350 miljoen verkochte Samsung-smartphones en 40 miljoen tabletcomputers. Door de lancering van de Galaxy S4 in april en Galaxy Note 3 in augustus zal het Zuid-Koreaanse concern marktaandeel winnen. Dat zal leiden tot een gezonde omzetgroei en 21% meer operationele winst komend jaar.

Ook de vraag naar chips en andere computercomponenten trekt geleidelijk aan. De vraag naar mobiel geheugen wordt gestuwd door hogere verkopen van mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones.

Samsung wil in de tweede helft van het jaar ook gebruik gaan maken van TSV (Through Silicon Via), een techniek om het computergeheugen, de processor en andere componenten in één pakketje te stoppen.

Dat zorgt voor verbeterde dataopslag, snelheid en prestatie, terwijl er minder hitte vrijkomt. De techniek stelt Samsung in staat om zijn positie in de markt voor geheugen en processors te verbeteren.

Het eerdere koersdoel van ABN Amro is bereikt, maar het aandeel is nog altijd ondergewaardeerd. Daarom verhogen de analisten van de bank het koersdoel naar KRW 1.750,000. Dat betekent een opwaarts potentieel van 15,5%, aanleiding om het aandeel op de lijst Aanbevolen te plaatsen.

De verwachte operationele winstgroei voor 2013 van Samsung is hoger dan die van Apple, 21 tegen 19%. Dat kan betekenen dat beleggers het aandeel Apple, dat een teleurstellende lancering van iPhone 5 achter de rug heeft, inruilen voor dat van Samsung.

Samsung laat een gezonde omzetgroei zien bij de mobiele telefoniedivisie, terwijl de marges bij halfgeleiders en componenten zijn verbeterd. De markt gaat komend jaar uit van 350 miljoen verkochte Samsung-smartphones en 40 miljoen tabletcomputers. Door de lancering van de Galaxy S4 in april en Galaxy Note 3 in augustus zal het Zuid-Koreaanse concern marktaandeel winnen. Dat zal leiden tot een gezonde omzetgroei en 21% meer operationele winst komend jaar. Ook de vraag naar chips en andere computercomponenten trekt geleidelijk aan. De vraag naar mobiel geheugen wordt gestuwd door hogere verkopen van mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones. Samsung wil in de tweede helft van het jaar ook gebruik gaan maken van TSV (Through Silicon Via), een techniek om het computergeheugen, de processor en andere componenten in één pakketje te stoppen. Dat zorgt voor verbeterde dataopslag, snelheid en prestatie, terwijl er minder hitte vrijkomt. De techniek stelt Samsung in staat om zijn positie in de markt voor geheugen en processors te verbeteren. Het eerdere koersdoel van ABN Amro is bereikt, maar het aandeel is nog altijd ondergewaardeerd. Daarom verhogen de analisten van de bank het koersdoel naar KRW 1.750,000. Dat betekent een opwaarts potentieel van 15,5%, aanleiding om het aandeel op de lijst Aanbevolen te plaatsen. De verwachte operationele winstgroei voor 2013 van Samsung is hoger dan die van Apple, 21 tegen 19%. Dat kan betekenen dat beleggers het aandeel Apple, dat een teleurstellende lancering van iPhone 5 achter de rug heeft, inruilen voor dat van Samsung.