De analisten van ABN Amro vinden de S IV een indrukwekkend toestel dat de concurrentie met de iPhone van Apple aan kan gaan en handhaven het houdadvies.

De S IV lijkt op hardwaregebied een bescheiden upgrade te zijn ten opzichte van zijn voorganger, de Galaxy S III. Dat onderstreept ons standpunt dat de hardware in smartphones uiteindelijk verder gestandaardiseerd zal worden, net zoals is gebeurd bij de pc-markt.

De telefoon heeft met een schermgrootte van 4,99 inch een iets groter scherm dan S III, dat het moest doen met een formaat van 4,8 inch. Waarschijnlijk is het nieuwe formaat qua schermgrootte het maximum voor de S-lijn.

Zo zijn toestellen uit de Samsung Galaxy Note-serie uitgerust met grotere schermen, de zogenaamde Phablets. De S IV is voorzien van een verbeterd AMOLED-scherm en een Qualcomm Snapdragon-processor voor telefoons in de VS. Internationale telefoons zijn voorzien met een nieuwe Samsung Exynos 5-processor.

De meest intrigerende eigenschappen zijn de functies die gebruikers kunnen uitvoeren door middel van gebaren. De Smart Pause kan oogbewegingen registreren en pauzeert video's zodra de gebruiker wegkijkt.

Met Air View kunnen gebruikers inhoud bekijken door met hun ogen de muis te besturen over de S IV.

De functies op de S IV zijn zeker innovatief, maar waarschijnlijk niet voldoende om de huidige markt op te schudden. Software blijft het belangrijkste punt om op te concurreren, omdat upgrades van de hardware hoogstwaarschijnlijk alleen maar marginale verbeteringen zullen opleveren.

Samsung heeft verschillende applicaties geïntroduceerd, waaronder een vertaalfunctie en een navigatieprogramma, maar heeft daarbij voor een groot gedeelte externe ontwikkelaars genegeerd.

Dit helpt niet om het Android-systeem te verbreden, terwijl dit wel een belangrijke factor is voor een concurrentievoordeel.

De introductie van S IV is een steuntje in de rug voor onze lange termijnverwachting, doordat mobiele apparaten de belangrijkste katalysator voor groei van het bedrijf zullen zijn.

De analisten van ABN Amro blijven enigszins bezorgd over het grote aantal telefoons dat gebruik maakt van het Android-platform, omdat zij denken dat de andere toestellen afbreuk doen aan de Galaxy-apparaten. Zeker als dit wordt vergeleken met het exclusieve iOS-systeem waar iPhones op draaien.

Hoewel ze het komend jaar een beperkte groei van de smartphonemarkt verwachten, denken we dat Samsung aanzienlijk rendement kan behalen uit de Galaxy S IV.

De analisten van ABN Amro vinden de S IV een indrukwekkend toestel dat de concurrentie met de iPhone van Apple aan kan gaan en handhaven het houdadvies. De S IV lijkt op hardwaregebied een bescheiden upgrade te zijn ten opzichte van zijn voorganger, de Galaxy S III. Dat onderstreept ons standpunt dat de hardware in smartphones uiteindelijk verder gestandaardiseerd zal worden, net zoals is gebeurd bij de pc-markt. De telefoon heeft met een schermgrootte van 4,99 inch een iets groter scherm dan S III, dat het moest doen met een formaat van 4,8 inch. Waarschijnlijk is het nieuwe formaat qua schermgrootte het maximum voor de S-lijn. Zo zijn toestellen uit de Samsung Galaxy Note-serie uitgerust met grotere schermen, de zogenaamde Phablets. De S IV is voorzien van een verbeterd AMOLED-scherm en een Qualcomm Snapdragon-processor voor telefoons in de VS. Internationale telefoons zijn voorzien met een nieuwe Samsung Exynos 5-processor. De meest intrigerende eigenschappen zijn de functies die gebruikers kunnen uitvoeren door middel van gebaren. De Smart Pause kan oogbewegingen registreren en pauzeert video's zodra de gebruiker wegkijkt. Met Air View kunnen gebruikers inhoud bekijken door met hun ogen de muis te besturen over de S IV. De functies op de S IV zijn zeker innovatief, maar waarschijnlijk niet voldoende om de huidige markt op te schudden. Software blijft het belangrijkste punt om op te concurreren, omdat upgrades van de hardware hoogstwaarschijnlijk alleen maar marginale verbeteringen zullen opleveren. Samsung heeft verschillende applicaties geïntroduceerd, waaronder een vertaalfunctie en een navigatieprogramma, maar heeft daarbij voor een groot gedeelte externe ontwikkelaars genegeerd. Dit helpt niet om het Android-systeem te verbreden, terwijl dit wel een belangrijke factor is voor een concurrentievoordeel. De introductie van S IV is een steuntje in de rug voor onze lange termijnverwachting, doordat mobiele apparaten de belangrijkste katalysator voor groei van het bedrijf zullen zijn. De analisten van ABN Amro blijven enigszins bezorgd over het grote aantal telefoons dat gebruik maakt van het Android-platform, omdat zij denken dat de andere toestellen afbreuk doen aan de Galaxy-apparaten. Zeker als dit wordt vergeleken met het exclusieve iOS-systeem waar iPhones op draaien. Hoewel ze het komend jaar een beperkte groei van de smartphonemarkt verwachten, denken we dat Samsung aanzienlijk rendement kan behalen uit de Galaxy S IV.