De Galaxy S en Note-smartphones zorgen voor steeds hogere opbrengsten, als gevolg van de succesvolle lancering van nieuwe modellen S3 en de Note II.

Mede door deze toestellen steeg de mobiele omzet en -winst met 55% naar KRW 31,8 biljoen en KRW 6,5 biljoen. Samsung is nog altijd marktleider in de mobiele telefoniemarkt. In het tweede kwartaal zal het bedrijf de Galaxy S4 lanceren en daarmee de volgende productcyclus ingaan.

Ook de halfgeleiderdivisie van Samsung profiteerde van de sterke wereldwijde vraag naar smartphones en tablets. De omzet steeg 7,5% tot KRW 8,6 biljoen en de winst nam toe met 37,5% tot KRW 1,1 biljoen.

De schermendivisie en de consumentenelektronica hadden te lijden onder de zwakke vraag tijdens de feestdagen.

De omzet van de consumentenelektronica bleef gelijk, terwijl de winst met 60% daalde als gevolg van prijsverlagingen.

Bij de schermendivisie was sprake van een omgekeerde ontwikkeling: daar daalden de verkopen met 16,5% als gevolg van een lagere vraag naar tv's, pc's en tablets, terwijl de winst 167% steeg als gevolg van kostenbesparingen.

Samsung heeft opnieuw robuuste resultaten afgeleverd, als gevolg van de succesvolle mobiele divisie.

ABN Amro verwacht dat de buitengewone groei in deze divisie wat zal vertragen, doordat de markt wordt overspoeld met toestellen van concurrenten als Apple, Blackberry en HTC. Smartphones worden in snel tempo gemeengoed.

Daardoor nemen marges af en zullen verbeteringen van de toestellen steeds minder revolutionair worden. Ondanks de wat gemengde recensies verwacht de bank dat de Samsung S4 voor een sterke omzet zal zorgen.

De Galaxy S en Note-smartphones zorgen voor steeds hogere opbrengsten, als gevolg van de succesvolle lancering van nieuwe modellen S3 en de Note II. Mede door deze toestellen steeg de mobiele omzet en -winst met 55% naar KRW 31,8 biljoen en KRW 6,5 biljoen. Samsung is nog altijd marktleider in de mobiele telefoniemarkt. In het tweede kwartaal zal het bedrijf de Galaxy S4 lanceren en daarmee de volgende productcyclus ingaan. Ook de halfgeleiderdivisie van Samsung profiteerde van de sterke wereldwijde vraag naar smartphones en tablets. De omzet steeg 7,5% tot KRW 8,6 biljoen en de winst nam toe met 37,5% tot KRW 1,1 biljoen. De schermendivisie en de consumentenelektronica hadden te lijden onder de zwakke vraag tijdens de feestdagen. De omzet van de consumentenelektronica bleef gelijk, terwijl de winst met 60% daalde als gevolg van prijsverlagingen. Bij de schermendivisie was sprake van een omgekeerde ontwikkeling: daar daalden de verkopen met 16,5% als gevolg van een lagere vraag naar tv's, pc's en tablets, terwijl de winst 167% steeg als gevolg van kostenbesparingen. Samsung heeft opnieuw robuuste resultaten afgeleverd, als gevolg van de succesvolle mobiele divisie. ABN Amro verwacht dat de buitengewone groei in deze divisie wat zal vertragen, doordat de markt wordt overspoeld met toestellen van concurrenten als Apple, Blackberry en HTC. Smartphones worden in snel tempo gemeengoed. Daardoor nemen marges af en zullen verbeteringen van de toestellen steeds minder revolutionair worden. Ondanks de wat gemengde recensies verwacht de bank dat de Samsung S4 voor een sterke omzet zal zorgen.