De analisten van ABN Amro herhalen het koopadvies maar verwijderen het aandeel van de Aanbevolen Lijst.

De opbrengsten uit IT en Mobiel daalden met 3%, ondanks de goede verkoopcijfers van de Galaxy Note 2 en tabletcomputers.

De verslechtering was toe te schrijven aan de lagere verkopen van pc's en telecomproducten. De winst uit consumentenelektronica steeg echter sterk, met 87%, vooral door de verkoop van LED tv's.

Ook het operationeel resultaat uit de halfgeleiderdivisie nam toe met 39%, als gevolg van de sterke vraag naar mobiele apparaten.

Samsung is voorzichtig optimistisch in z'n vooruitzichten.

Het bedrijf ziet toegenomen concurrentie en een vertraging van de groei in IT en Mobiel. Deze divisie was in het vierde kwartaal van 2012 nog goed voor 62% van de operationele winst. Wie daarbij optelt dat het eerste kwartaal altijd wat zwakker is, zou dit kunnen leiden tot een winstdaling in het eerste kwartaal.

Dat zou de eerste winstdaling in 8 kwartalen zijn, maar we verwachten dat dit vanaf het tweede kwartaal kan verbeteren na de lancering van de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3.

De verkoopcijfers zullen gesteund worden door vervanging van oude mobieltjes in de ontwikkelde markten en vraag naar goedkopere toestellen vanuit opkomende markten.

Hoewel er vorig jaar nog gedetailleerde cijfers over de kapitaalinvesteringen bekendgemaakt werden, deed Samsung dat dit jaar niet.

Het enige wat er gezegd werd was dat de kapitaalinvesteringen op het niveau van 2012 zullen liggen. Samsung stelt geen verdere details bekend te maken om zo flexibel te kunnen reageren op marktomstandigheden.

De analisten van ABN Amro handhaven het koopadvies voor Samsung, maar verwijderen het van de Aanbevolen Lijst. Dit is het gevolg van de voorzichtige vooruitzichten die het management afgeeft, vage investeringsplannen en een sterker wordende Won.

De waardering van het aandeel is aantrekkelijk: de koerswinstverhouding is 7,3 waar die van concurrent Apple 9,8 is.

De analisten van ABN Amro herhalen het koopadvies maar verwijderen het aandeel van de Aanbevolen Lijst. De opbrengsten uit IT en Mobiel daalden met 3%, ondanks de goede verkoopcijfers van de Galaxy Note 2 en tabletcomputers. De verslechtering was toe te schrijven aan de lagere verkopen van pc's en telecomproducten. De winst uit consumentenelektronica steeg echter sterk, met 87%, vooral door de verkoop van LED tv's. Ook het operationeel resultaat uit de halfgeleiderdivisie nam toe met 39%, als gevolg van de sterke vraag naar mobiele apparaten. Samsung is voorzichtig optimistisch in z'n vooruitzichten. Het bedrijf ziet toegenomen concurrentie en een vertraging van de groei in IT en Mobiel. Deze divisie was in het vierde kwartaal van 2012 nog goed voor 62% van de operationele winst. Wie daarbij optelt dat het eerste kwartaal altijd wat zwakker is, zou dit kunnen leiden tot een winstdaling in het eerste kwartaal. Dat zou de eerste winstdaling in 8 kwartalen zijn, maar we verwachten dat dit vanaf het tweede kwartaal kan verbeteren na de lancering van de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3. De verkoopcijfers zullen gesteund worden door vervanging van oude mobieltjes in de ontwikkelde markten en vraag naar goedkopere toestellen vanuit opkomende markten. Hoewel er vorig jaar nog gedetailleerde cijfers over de kapitaalinvesteringen bekendgemaakt werden, deed Samsung dat dit jaar niet. Het enige wat er gezegd werd was dat de kapitaalinvesteringen op het niveau van 2012 zullen liggen. Samsung stelt geen verdere details bekend te maken om zo flexibel te kunnen reageren op marktomstandigheden. De analisten van ABN Amro handhaven het koopadvies voor Samsung, maar verwijderen het van de Aanbevolen Lijst. Dit is het gevolg van de voorzichtige vooruitzichten die het management afgeeft, vage investeringsplannen en een sterker wordende Won. De waardering van het aandeel is aantrekkelijk: de koerswinstverhouding is 7,3 waar die van concurrent Apple 9,8 is.