De geheugenchipdivisie houdt de opwaartse trend waarschijnlijk vast door het leiderschap van het Zuid-Koreaanse bedrijf in technologie en kosten.

Het bedrijf heeft beleggers wel gewaarschuwd voor hogere afschrijvingen en R&D-uitgaven.

ABN Amro is een grote bewonderaar van de aanhoudende productinnovaties van de Zuid-Koreaanse gigant, ondanks de verhitte concurrentie op het gebied van mobiele telefonie en consumentenelektronica.

Deze productgroepen, die het kloppende hart vormen van het bedrijf, herbergen waarschijnlijk ruim voldoende groeipotentieel voor Samsung.

In het derde kwartaal heeft Samsung opnieuw indrukwekkende resultaten op tafel gelegd, gestuwd door robuuste groei bij slimme mobiele telefoons en chips. De omzet steeg met bijna 3% naar KRW 59,08 triljoen tegen KRW 57,46 triljoen in het tweede kwartaal.

Dat kwam grotendeels overeen met de analistenverwachtingen. De operationele winst nam met bijna 7% toe door hogere verkopen en verbeterde marges bij halfgeleiders en smart phones.

De consumentenelektronicadivisie kampte echter met een zwakke vraag en moordende concurrentie. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De geheugenchipdivisie houdt de opwaartse trend waarschijnlijk vast door het leiderschap van het Zuid-Koreaanse bedrijf in technologie en kosten. Het bedrijf heeft beleggers wel gewaarschuwd voor hogere afschrijvingen en R&D-uitgaven. ABN Amro is een grote bewonderaar van de aanhoudende productinnovaties van de Zuid-Koreaanse gigant, ondanks de verhitte concurrentie op het gebied van mobiele telefonie en consumentenelektronica. Deze productgroepen, die het kloppende hart vormen van het bedrijf, herbergen waarschijnlijk ruim voldoende groeipotentieel voor Samsung. In het derde kwartaal heeft Samsung opnieuw indrukwekkende resultaten op tafel gelegd, gestuwd door robuuste groei bij slimme mobiele telefoons en chips. De omzet steeg met bijna 3% naar KRW 59,08 triljoen tegen KRW 57,46 triljoen in het tweede kwartaal. Dat kwam grotendeels overeen met de analistenverwachtingen. De operationele winst nam met bijna 7% toe door hogere verkopen en verbeterde marges bij halfgeleiders en smart phones. De consumentenelektronicadivisie kampte echter met een zwakke vraag en moordende concurrentie. ABN Amro heeft een neutraal advies.