Namelijk de samenwerking tussen Samsung en het Japanse Sharp. Voor het eerst dat een Zuid Koreaans bedrijf een deelneming krijgt in een Japans.

Het belang is klein, slechts drie procent, maar het geeft aan hoe de economische situatie aan het verschuiven is. Elektronicaconcern Sharp heeft het afgelopen jaar een fors verlies geleden en er werd getwijfeld aan haar voortbestaan. De hulp van Samsung geeft het bedrijf enige lucht.

Voor Samsung is het een voordeel omdat Sharp een van haar toeleveranciers is van LCD schermen. De deelneming is het zoveelste succes van Samsung in de afgelopen jaren.

Meest bijzondere is wel haar concurrentieslag met Apple. Niemand leek dit bedrijf te kunnen stoppen maar inmiddels is Samsung de grootste producent van smartphones en is zij ook leidend in de productie van televisies.

Het succes van het bedrijf zien we natuurlijk ook terug in de aandelenkoers. In de afgelopen 12 maanden is de koers met 27% gestegen. En ondanks dat is het op een koerswinstverhouding van nog geen 10 niet te duur.

Kans op verdere stijging is volgens Wilfried Steentjes dan zeker aanwezig. Natuurlijk niet als Noord Korea daadwerkelijk gaat aanvallen.

Namelijk de samenwerking tussen Samsung en het Japanse Sharp. Voor het eerst dat een Zuid Koreaans bedrijf een deelneming krijgt in een Japans. Het belang is klein, slechts drie procent, maar het geeft aan hoe de economische situatie aan het verschuiven is. Elektronicaconcern Sharp heeft het afgelopen jaar een fors verlies geleden en er werd getwijfeld aan haar voortbestaan. De hulp van Samsung geeft het bedrijf enige lucht. Voor Samsung is het een voordeel omdat Sharp een van haar toeleveranciers is van LCD schermen. De deelneming is het zoveelste succes van Samsung in de afgelopen jaren. Meest bijzondere is wel haar concurrentieslag met Apple. Niemand leek dit bedrijf te kunnen stoppen maar inmiddels is Samsung de grootste producent van smartphones en is zij ook leidend in de productie van televisies. Het succes van het bedrijf zien we natuurlijk ook terug in de aandelenkoers. In de afgelopen 12 maanden is de koers met 27% gestegen. En ondanks dat is het op een koerswinstverhouding van nog geen 10 niet te duur. Kans op verdere stijging is volgens Wilfried Steentjes dan zeker aanwezig. Natuurlijk niet als Noord Korea daadwerkelijk gaat aanvallen.